Crosscamp Utrecht

Welkom bij All Inn Fitness Wij geven gave cross fitness trainingen, zowel binnen als buiten, tegen een betaalbare prijs.

Wat is Cross fitness?

Cross fitness Utrecht is een manier van fitness, die verschillende sporten zoals gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.
Het is een combinatie van kracht en conditie. Het doel hierbij is om jezelf fitter, sterker en gezonder te voelen. De oefeningen voer je voor jezelf op een gevarieerde en hoge intensiteit uit.Cross fitness trainingen

Bij All Inn Fitness staan de Cross fitness trainingen altijd onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Voorafgaand zal de trainer altijd een warming-up verzorgen om blessures zoveel mogelijk te voorkomen. De warming-up kan de ene keer bestaan uit een technisch gedeelte om basisbewegingen te leren, de andere keer een kracht gedeelte om sterker te worden in een bepaalde oefening.

Daarna zullen jullie aan de slag gaan met de intensieve WOD. WOD staat voor “Workout of the Day” en kan variëren van een training van 10 tot 45 minuten. Bij de workout wordt er rekening gehouden met alle niveaus, zo kun je de oefening lichter doen of een hulp attribuut gebruiken. De Workouts Of the Day zijn geen dag hetzelfde. Deze variatie in oefeningen en trainingen is precies wat Cross fitness zo leuk maakt!

Cross fitness Utrecht materialen en trainingsoefeningen

Bij All Inn Fitness maken we gedurende de cross fitness training gebruik van Barbells, Dumbbells, Kettlebells, Plyoboxen, tractorbanden, zandzakken, TRX, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen, zoals duwen, trekken, werpen, tillen springen, klimmen en rennen.

Doordat met deze oefeningen een maximale hoeveelheid spiermassa wordt aangesproken zijn de resultaten al bij twee á driemaal per week verbluffend. Crosstraining werkt kracht, conditie, lenigheid en algemene fitheid verhogend, verlaagt het vetpercentage en laat spiermassa groeien. Consequente beoefenaars van Cross fitness ontwikkelen het meest veelzijdige, complete en vooral bruikbare lichaam van alle sporters. Het behoeft geen uitleg dat een dergelijke mate van fitheid zich vertaalt in alle facetten van het dagelijks leven.Cross fitness Utrecht prijs

Bij All Inn Fitness vinden we het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau kan sporten. Sporten is goed voor lichaam en geest waardoor je fitter door het leven kan gaan. Daarom bieden we bij All Inn Fitness de cross fitness lessen aan tegen een betaalbare prijs.

Cross fitness uitproberen?

Je altijd welkom voor een rondleiding of extra informatie over onze Cross fitness. Daarnaast kan je ook direct aanmelden voor een Experience maand. Daarmee kun je een maand lang als onze groepslessen zoals Cross fitness, maar ook onze andere groepslessen en uitgebreide cardio en krachttrainingen uitproberen.

Cross fitness

U bent van harte welkom om eens kennis te komen maken met cross fitness en All Inn Fitness. Wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord en leiden u graag eens rond door ons sportcentrum.

Naast Cross fitness bieden we bij All Inn Fitness nog een grote verscheidenheid aan andere groepslessen aan. Neem gerust eens een kijkje bij onze andere groepslessen of bootcamp training. Wil je wel aan je kracht werken maar is Cross Fitness niet wat je zoekt? Bekijk dan alle informatie over Fitness Utrecht.Veel gestelde vragen over Crossfit:

Wat houdt Crossfit in?

Crossfit is een manier van fitness waarbij verschillende aspecten zoals atletiek, gewichtheffen en gymnastiek gecombineerd worden in een trainingsvorm. De oefeningen worden in hoge intensiteit uitgevoerd. De gedachte achter Crossfit is dat je niet moet specialisteren in één bepaald trainingsonderdeel, maar dat er juist een combinatie van verschillende onderdelen plaatsvindt.

Hoe ziet een Crossfit training eruit?

De Crossfit training bestaat uit een warming-up, een technisch gedeelte waarbij de crossfit bewegingen geleerd worden, en een workout of the day. Er is dus veel variatie in een korte tijd. Er wordt met alle niveaus rekening gehouden dus je kunt gerust meedoen! Daarnaast worden de trainingen gegeven door een ervaren gediplomeerde trainer. Hierdoor volg je lessen van goede kwaliteit.

Wat is het verschil tussen Crossfit en Fitness?

Het verschil tussen Crossfit en Fitness is dat je bij Crossfit vooral gebruik maakt van je eigen lichaam, terwijl je bij fitness meer gebruik maakt van apparaten. Tijdens een les Crossfit werk je bijvoorbeeld aan je conditie door te roeien. Push-ups en squads worden ook veel gebruikt in een Crossfit programma. Het is niet zo dat Crossfit per se beter is dan fitness. Dat hangt namelijk van je doelstelling af. Wil je fitter en sterker worden? Dan is Crossfit echt iets voor jou. Of train je juist voor bodybuilding? Dan is het handiger om aan de gewichten te hangen in de sportschool. Je kunt Crossfit er natuurlijk wel altijd bij doen, omdat het leuk is om in groepsverband te trainen en je goed wordt begeleid.

Een volgend verschil is dat de persoonlijke begeleiding vele malen groter is bij Crossfit dan bij fitness. Er wordt onder begeleiding gewerkt in groepen. Er wordt tijdens de lessen veel aandacht besteed aan een goede techniek. Dit is erg belangrijk tijdens het uitvoeren van de oefeningen. In een normale sportschool is het vaak zo dat je over het algemeen zelf je gang gaat. Er loopt wel personeel rond voor eventuele vragen. Bij crossfit is de term WOD onmisbaar. (Workout of the day) zorgt voor veel variatie in de trainingen, want de WOD is elke dag anders.