Pilates in Utrecht

pilates-utrecht

Pilates is een groepsles van ALL INN Fitness & Health in Utrecht die gericht is op lichaamsvorming en versteviging. Hierbij staat de harmonie tussen lichaam en geest centraal. De nadruk ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de juiste balans staat. Het doel is om je spieren te verstevigen, maar wel lang en strak te houden. Een goede workout voor het begin of eind van de dag!Wat is pilates precies?

Pilates is een groepsles waarbij houding, core stabiliteit, coördinatie, ademhaling en de focus op lichaam en geest centraal staan. Een training waarbij de spieren tegelijk versterkt en gerekt worden met als resultaat een evenwichtig, strak en soepel lichaam. Pilates is een training voor het hele lichaam maar focust voornamelijk op de core (romp of kern – de spieren rondom je buik, rug en bekken). Deze spieren vormen de basis van vrijwel alle bewegingen.

Bij elke pilatesoefening zorg je dat je core aangespannen is en daardoor getraind wordt. Deze oefeningen voer je uit op een mat en met gebruik van je eigen lichaamsweerstand. Van veel oefeningen zijn verschillende variaties mogelijk, met oplopende intensiteit. Daardoor is deze training bij onze sportschool geschikt voor ieder instapniveau.

Ontdek of pilates bij jou past

Meld je aan voor een proeflesje pilates! Op deze manier kan je pilates zelf ervaren. Daarnaast maak je vrijblijvend kennis met onze trainers die jou persoonlijk advies kunnen geven over de beste manieren om jouw trainingsdoelen te bereiken. Naast pilates bieden wij ook diverse andere groepslessen aan! Zumba is bijvoorbeeld een groepsles gebaseerd op verschillende dansvormen. Het is een populaire sport om lekker fit te blijven. Iedereen kan meedoen met deze swingende workout, want Zumbalessen hebben een laag instapniveau. Bouw kracht en uithoudingsvermogen op, verbeter je cardio en breng je lichaam in vorm op een manier die je niet eerder ervaren hebt.

Trainen met persoonlijke begeleiding

Heb jij een bepaald fitnesdoel voor ogen? Met behulp van personal training bij ALL INN Fitness & Health behaal je dit doel gegarandeerd! Onze ervaren trainers hebben de professionele kennis in huis om jou goed naar je doel te begeleiden bij het behalen van jouw persoonlijke fitnessdoelen.Mensen vragen ook

Wat doet pilates met je lichaam?

 

Pilates vergroot je lichaamsbewustzijn en verminderd stress. Daarnaast zorgt het ervoor dat je wervelkolom soepel en sterk wordt. Doordat je lichaamshouding verbeterd wordt zijn de voordelen van pilates ook merkbaar in het dagelijks leven.

Wat is het verschil tussen yoga en pilates?

 

Het verschil tussen yoga en pilates is dat yoga bestaat uit een reeks oefeningen in vaste vorm, terwijl pilates een dynamische vorm aanneemt. Bij pilates wordt meer gefocust op het uitvoeren van de oefeningen en bij yoga meer op de geest en het lichaam.

Hoe vaak moet je pilates doen?

 

Het wordt aanbevolen om gemiddeld 2 keer per week pilates te doen en in dat geval merk je na 10-12 trainingen verschil.

 

Kom langs voor een proefles

Onze deskundige trainers staan klaar om je te ondersteunen en te begeleiden, of je nu een beginner bent of al meer ervaren. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op via 030 243 8725 voor meer informatie of om je aan te melden voor een proefles. Ontdek zelf de vele voordelen van pilates tijdens een experience maand en zet de eerste stap naar een fitter en gezonder leven.