Pilates Utrecht

pilates-utrecht

Pilates is een les gericht op lichaamsvorming en versteviging, waarin harmonie tussen lichaam en geest centraal staat. Het doel is om je spieren te verstevigen maar wel lang en slank te houden. Hierdoor ontstaat er bijna geen zichtbare spiergroei, maar ervaar je wel het afslankende en verstevigende effect! Een prima work-out om de dag mee af te sluiten of mee te beginnen.Wat is Pilates precies?

Pilates is een groepsles waarbij houding, core stabiliteit, coördinatie, ademhaling en de focus op lichaam en geest centraal staan. Een training waarbij de spieren tegelijk versterkt en gerekt worden met als resultaat een evenwichtig, strak en soepel lichaam. Pilates is een training voor het hele lichaam maar focust voornamelijk op de core (romp of kern – de spieren rondom je buik, rug en bekken). Deze spieren vormen de basis van vrijwel alle bewegingen in het dagelijks leven en een stabiele, sterke core maakt het hele lichaam krachtiger en meer in balans.

Bij elke pilatesoefening zorg je dat je core aangespannen is en daardoor getraind wordt. Deze oefeningen voer je uit op een mat en met gebruik van je eigen lichaamsweerstand. Van veel oefeningen zijn verschillende variaties mogelijk, met oplopende intensiteit. Daardoor is deze training geschikt voor ieder instapniveau.

Ervaar zelf de voordelen van Pilates!

Wil je zelf de voordelen van Pilates ervaren? Zoals een beter lichaamsbewustzijn maar ook betere balans, coördinatie, kracht en lenigheid? Meld je dan aan voor een Experience maand en doe direct mee met één van onze pilateslessen. Liever eerst wat meer informatie? Een rondleiding of kennismakingsgesprek is ook altijd mogelijk!