Stoppen met roken Utrecht

Wist je dat 1 op de 5 volwassen nog rookt? 

Op dit moment rookt 1 op de 5 volwassen Nederlanders waarvan 80% voor hun 18e levensjaar startte met roken. Het is daarom erg belangrijk dat kinderen worden beschermd tegen de verleiding om te gaan roken. Daarom sluit ALL INN Fitness & Health zich aan bij het initiatief: Op weg naar een Rookvrije Generatie. Wij streven ernaar om de omgeving rookvrij te maken voor opgroeiende kinderen. De jeugd ziet ons als volwassene als voorbeeldfunctie en daarom is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en dus te stoppen/niet te roken.

De Hartstichting is samen met het Longfonds en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de maatschappelijke beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Ook de rijksoverheid stimuleert en steunt ‘op weg naar een Rookvrije generatie in de Preventie Akkoorden. ALL INN Fitness & Health sluiten zich hierbij aan.

Rookvrije omgeving voor kinderen 

Wij willen ook dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Kinderen die opgroeien in een wereld waar wordt gerookt, hebben meer kans op hart- en vaatziekten, kanker en longziekten. Het is daarom cruciaal dat kinderen beschermd worden tegen de verleiding om te gaan roken.

Hulp bij stoppen met roken

Daarnaast streven wij ernaar dat rokers makkelijker de weg vinden naar de beste hulp om te stoppen. 80% van de rokers wil stoppen, maar stoppen is niet eenvoudig. Nicotine behoort met cocaïne en heroïne in de top 3 van meest verslavende stoffen. Hoe minder mensen roken, hoe meer kinderen het goede voorbeeld krijgen. ALL INN Fitness gaat zich hiervoor inzetten door het aanbieden van een vernieuwende cursus om te stoppen met roken.