Bodypump Utrecht

BodyPump is een groepsles waarmee je zowel kracht als uithoudingsvermogen verbetert. Een heerlijke training op het ritme van de muziek met gevarieerde oefeningen met lichte gewichten. BodyPump zorgt voor spierversteviging en spierconditie. Daarnaast is het een goede work-out om af te vallen omdat door toename van spiermassa je basisverbranding een flinke boost krijgt en je in een les tot wel 560 calorieën verbrandt.


Startinformatie

Voor wie is BodyPump geschikt en hoe ziet een les eruit?

Het fijne aan het BodyPump concept is dat je de gewichten waarmee je traint zelf kunt bepalen. Daarmee is BodyPump geschikt voor ieder instapniveau en eigenlijk een must-do work-out voor iedere trainingsdoelstelling. Want of je nou wilt afvallen, krachttrainen of algemeen aan je conditie wilt werken, BodyPump ondersteunt bij allemaal!

In de les van een uur train je, met behulp van basisoefeningen als squats, deadlifts en curls alle belangrijke spiergroepen. Veel herhalingen met een relatief licht gewicht op inspirerende muziek en aangemoedigd door een gedreven instructeur: in no-time ben je super fit en zijn je trainingsdoelen bereikt!

Wil jij BodyPump in Utrecht een keer proberen?

Je kunt altijd langskomen voor een rondleiding of je direct aanmelden voor een gratis proefwerk. Daarmee kun je een week lang als onze groepslessen zoals BodyPump (maar probeer vooral ook als onze andere groepslessen en uitgebreide cardio en krachttrainingen) uitproberen.

Veel gestelde vragen over Body Pump:

 Wat houdt BodyPump in?

BodyPump is een groepsles waarbij de kracht en het uithoudingsvermogen worden verbeterd. Er wordt gebruik gemaakt van een barbell (stang) met lichte gewichten en er wordt getraind op het ritme van de muziek. Door de gevarieerde oefeningen is de verbranding vrij hoog waardoor dit ook gelijk een geschikte training is om af te vallen. Body Pump is niet alleen goed als je wilt afvallen. Ook voor een goede conditie of een gevarieerde vorm van krachttraining is BodyPump een leuke veelzijdige vorm van trainen. Het is namelijk zo dat je in een uur al je spiergroepen traint, en dan ook nog eens op leuke muziek. Door Body Pump blijf je in shape en zie je vrij snel resultaat. Je lichaam oogt strakker door de hoge verbranding en je uithoudingsvermogen neemt toe. Je voelt je lekker en hebt zin om meerdere BodyPump lessen te gaan volgen!

 Moet je naast Body Pump ook krachttraining doen?

Het is wel een aanrader om naast BodyPump ook nog krachttraining te doen. Bij krachttraining maak je namelijk minder herhalingen met zwaardere gewichten. Dit zorgt ervoor dat de spier op een andere manier geprikkeld wordt wat weer resulteert in spiergroei. Wel is het raadzaam je spieren voldoende rust te geven wanneer je Body Pump combineert met krachttraining, want anders kan overtraining een naar gevolg zijn. Wanneer je krachttraining met BodyPump combineert raak je in een goede shape waarbij je kracht en uithoudingsvermogen snel toenemen. Ideaal dus om fit te blijven! Tijdens een Body Pump les is een goede houding belangrijk. Zo voorkom je blessures en verbeter je ook gelijk je houding voor bewegingen in het dagelijks leven.

Hoe lang duurt een BodyPump les?

Een les BodyPump duurt een uur. Het is dus ook een ideale vorm van trainen wanneer je weinig tijd hebt.

Waarom zou ik mee moeten doen aan bodypump lessen?

Door een aantal Body Pump lessen worden je conditie, spierkracht en shape verbeterd. Het is daarnaast goed voor sociaal contact omdat je in groepsverband traint. Je traint veelzijdig in relatief korte tijd. Je traint al je spiergroepen op een leuke manier onder leiding van goede muziek. Combinerend met krachttraining is dit een ideale manier om op een leuke manier fit te worden en fit te blijven!