Weight Watchers

Zo’n beetje de meest bekende en gebruikte afslankmethode ter wereld is volgens ons wel weight watchers. Benieuwd naar onze ervaringen met dit dieet? Met 35 jaar ervaring in fitness en lifestyle hebben we bij ALL INN Fitness & Health de nodige diëten voorbij zien komen. En we zien ook hoe weight watchers is geëvolueerd van punten tellen en lokale bijeenkomsten naar een app met barcode scanner en uitgebreide online support mogelijkheden. De uitgangspunten zijn al jarenlang redelijk hetzelfde (meer verbranden dan je binnenkrijgt dan val je af) maar ook bij WW hebben ze geleerd dat niet alle calorieën hetzelfde zijn waardoor er meer ruimte is voor pure voeding en eiwitten en juist minder voor toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten.

De voor- en nadelen van Weight Watchers

Gebaseerd op onze ervaring de voor- en nadelen van deze manier van afvallen op een rij.

Voordelen:

  • Ten eerste (en dit is volgens ons echt een groot voordeel): WW biedt ruimte om extra voeding te compenseren door meer beweging. Dat een afvalmethode zo het aspect beweging meeneemt is volgens ons echt een dikke plus. Sporten draagt op zo veel verschillende manieren bij aan afvallen!
  • Makkelijk in te passen in je sociale leven. Doordat er geen voedingsgroepen uitgesloten worden en er voor dagen met meer eten gecompenseerd kan worden (met beweging of andere maaltijden lichter houden) is WW één van de weinige diëten die vrij moeiteloos gecombineerd kan worden met een normaal leven.
  • Focus op eiwitten. Het lijkt steeds meer door te dringen: eiwitten zijn nodig voor verzadiging en spieropbouw en behoud. 

Nadelen:

  • De kosten. Waar je bij een heleboel diëten klaar bent met een boek of een website met de informatie en dan zelf aan de slag kunt heb je voor WW een abonnement nodig en toegang tot de app.
  • Steeds je voeding bijhouden in een app kan tegen gaan staan en je bent je wel continu bewust van het feit dat je bezig bent met een dieet.
  • Het uitgangspunt blijft: minder binnenkrijgen dan je verbrandt. Dus minder calorieën. Er zijn ‘gratis’ voedingsmiddelen die je onbeperkt kunt eten maar een keer lekker los met een pizza zit er echt niet in. Waar bijvoorbeeld keto, atkins en paleo bepaalde voedingsmiddelen uitsluiten en je voor de rest helemaal los kunt is het bij WW toch de bedoeling dat je gaat minderen en compenseren met beweging.

Is WW de afvalmethode voor jou?

Van alle manieren van afvallen die we met ALL INN Fitness & Health besproken hebben is deze het gemakkelijkst in te passen in een normaal leven en heeft ook het meest aandacht voor beweging. Je leven lang verder je voeding bijhouden in een app lijkt ons echter niet de bedoeling (en dat geld kun je beter in een sportschool abonnement stoppen ?). Wil je zelf meer leren over gezonde voeding zodat je zelf betere keuzes kunt maken en in een verantwoord tempo blijvend overtollige kilo’s verliezen? Wij bieden verschillende afslankmogelijkheden met een combinatie van voeding en beweging, zowel één op één met personal training Utrechtals in groepsverband met het AIR afvalprogramma. Vraag ons in een vrijblijvend adviesgesprekwat het best bij jouw doelen en situatie past!