Fit Plus voor ouderen sport

Gericht op de groep die het juist hard nodig heeft, ouderen sport in Utrecht die graag op een gezellige manier in beweging willen blijven. De Fit Plus stond eerder al bekend als het 55+ Circuit en SeniorFit, nu gaan we met deze les door als Fit Plus. Wij willen als ALL INN Fitness & Health de les toegankelijk maken voor meer mensen die op een rustige en gezellige manier willen trainen. Daarom willen we met de naamsverandering ook 50 plussers van de les te kunnen laten genieten. Dus ben je 50+ en heb je behoefte aan een variabele intensiteit (je hebt de intensiteit zelf in de hand)? Kom dan eens meedoen op dinsdag of donderdag om 9:00.

Ouderen Fitness Utrecht

Fit ouder worden is natuurlijk ieders wens, voor jezelf en voor je ouders of grootouders. Maar hoe ziet deze les er dan eigenlijk uit? De aanvang van de les is om 9:00, er wordt dan eerst begonnen met een kopje koffie of thee in de lounge van ALL INN Fitness & Health. Een rustige start waarbij gezelligheid de boventoon voert. Nadat iedereen door de koffie en thee van binnen is opgewarmd worden de spieren opgewarmd in de groepsleszaal. Door de instructrices Linda of Miranda wordt de warming-up gedaan. Hierna krijgt iedereen 30 minuten de tijd om zelfstandig in de fitness te sporten. Na de 30 minuten wordt iedereen weer door Miranda of Linda uitgenodigd voor de cooling-down beneden in de zaal.

Beweging voor ouderen

Een groot aantal ouderen in ons land beweegt structureel te weinig. Dat terwijl beweging gunstige effecten heeft op hen. Hieronder een aantal voordelen.

                -Beweging vertraagt de processen van het ouder worden

                -Voorkomt ziektes

                -Je voelt je beter door sporten

Beweging vertraagt de processen van het ouder worden

Naarmate je ouder wordt neemt onder andere de spiermassa af, ook de botdichtheid neemt af. Door het verlies van de spieren verbrand je minder calorieën op een dag, waardoor je sneller aankomt. De botdichtheid ontkom je niet aan maar zal door sporten wel vertraagt worden. Nog iets dat door het sporten ook vertraagt wordt: De afname van de lenigheid. Het is toch fijn als je soepel kunt blijven op latere leeftijd.

Voorkomt ziektes

Door te bewegen wordt de kans op chronische aandoeningen verminderd. Voldoende beweging heeft aantoonbare positieve effecten op bloeddruk, overgewicht, te hoog cholesterol en te hoog bloedsuikerspiegel. Daarnaast vergroot niet bewegen de kans op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, ouderdomsdiabetes, depressie en dementie.

Je voelt je beter door sporten

Je gaat dat ook echt merken na de training, je hersenen maken de stof endorfine aan waardoor je je lekkerder gaat voelen. Daarnaast brengt het trainen je onder de mensen.

De les

Linda en Miranda geven de les al een flinke tijd, zij horen dan ook bij de Fit Plus groep. Ze hebben ervaring met de leden die mee doen en met hun eventuele klachten en kwaaltjes waardoor ze iedereen op eigen intensiteit mee kunnen laten doen. Daarnaast zijn beide dames bekend in de fitness en zijn zij beschikbaar om de leden bij te staan bij het uitvoeren van de oefeningen. Tevens kunnen zij een schema opstellen voor de leden, dit schema kunnen zij in 30 minuten uitvoeren tussen de warming-up en cooling-down door.

https://allinnfitness.nl/betaalbare-personal-training-utrecht/

https://allinnfitness.nl/de-kracht-van-onze-trainingsplannen/

2 thoughts on “Fit Plus voor ouderen sport”

  1. Goedemorgen,graag wil ik informatie over fitness voor 55 + op de dinsdag en donderdag.Graag de tijden en de kosten svp!Dank u wel.

    • Beste Harrie,

      Wij hebben verschillende mogelijkheden om bij ons te sporten, al vanaf 27,95 kun je bij ons trainen en daarbij wordt je ook nog eens persoonlijk begeleid! Zou je het leuk vinden om donderdagochtend eens mee te doen om 08.45u ?

      Team ALL INN Fitness & Health

Leave a Comment