Beentraining Utrecht

Belangrijk onderdeel in je krachttraining week, de beentraining Utrecht. Het bekende Engelse gezegde luid dan ook: never skip legday! Wat maakt benen trainen zo belangrijk? Het is de helft van je lichaam. Daarom gaan we hier dieper in op de beenspieren en de voordelen van het trainen.

De spieren

De benen bestaan uit veel spieren, de grote bekende spieren die worden aangesproken tijdens je beentraining Utrecht workout zijn:

               -Quadriceps (bovenbeen voorkant)

               -Hamstrings (bovenbeen achterkant)

               -Kuitspieren (Soleus en Gastrocnemicus)

               -Bilspieren (Gluteus Maximus, Medius en Minimus)

               -Adductoren (binnenbeen spieren)

               -Abductoren (buitenbeen spieren)

Er zijn nog veel meer spieren te noemen, maar deze spieren dekken het grootste deel van je benen. Daarmee zijn het ook de spieren die de meeste bewegingen maken.

Quadriceps

Deze spieren belast je wanneer je de benen strekt. Dit kan doormiddel van een Leg Extension machine maar ook een squat. Wanneer je de benen strekt span je deze spieren aan.

Hamstrings

De Hamstrings zorgen ervoor dat de benen buigen. Daarom is een Leg Curl een optimale manier om deze te prikkelen. Ook bij oefeningen waarbij de heup ‘’gestrekt’’ wordt span je de Hamstrings aan. Denk hierbij aan een Hyperextension.

Kuitspieren

De kuitspieren strekken de enkel, denk hierbij aan bewegingen waarbij je op je tenen gaat staan. Bij ALL INN Fitness & Health hebben we de Standing Calf Raise of Seated Calf Raise als opties hiervoor. Bij de Seated Calf Raise kun je echter maar een kuitspier belasten, belangrijk dus om een staande oefening erbij te doen.

Bilspieren

De bilspieren hebben als voornaamste doel om de heup te strekken of het been naar achter te bewegen. Daarom span je deze spieren aan bij veel compound been oefeningen. Denk hierbij aan oefeningen als de Leg Press, Squats, Lunges en Deadlifts. Daarnaast kun je de bil ook goed belasten door oefeningen als de Hip Thrust en Donkey Kicks.

Adductoren

De adductoren zorgen ervoor dat je de benen naar elkaar toe duwt. De apparaten die ALL INN Fitness & Health in de club heeft staan zij de Adductor en Standing Hip Machine.

Abductoren

De abductoren zorgen ervoor dat je de benen uit elkaar kunt trekken. Apparaten als de Abdcutor en Standing Hip Machine kunnen deze spieren prikkelen.

Waarom benen trainen voor spiermassa

Het belangrijkste voordeel voor krachtsporters is; dat bij het trainen van spieren groeihormonen en testosteron worden aangemaakt. De grootste spieren zorgen voor de meeste hormonen; de beenspieren. Deze hormonen zijn belangrijk bij het vergroten van de spiermassa. Hier hebben dus niet alleen de benen baat bij maar ook het bovenlichaam. Daarnaast willen we allemaal een algeheel getraind lichaam hebben en niet alleen een getraind bovenlijf. De benen moeten net zo zwaar getraind worden als het bovenlichaam. Dit voorkomt blessures en zorgt voor een goede belastbaarheid van het hele lichaam.

Waarom beentraining Utrecht voor vetverbranding

Tevens zijn getrainde benen goede calorieverbrander. Wanneer je spieren traint worden er meer spiervezels geactiveerd. Elke vezel verbruikt calorieën. Hoe meer geactiveerde vezels hoe meer calorieën je verbrandt. Daarom verbruiken getrainde spieren meer calorieën dan ongetrainde spieren tijdens dezelfde beweging. En aangezien we de hele dag de benen gebruiken zorgt het voor een hoger verbruik van de calorieën.

Leuk en informatieve tekst? Lees ook onze blog van vorige week via onderstaande link.

https://allinnfitness.nl/krachtapparatuur-utrecht/

Leave a Comment