Drumfitness

Drumfitness Utrecht

Deze les is een intensieve cardio workout gemixed met yoga en pilates achtige oefeningen. Je merkt niet dat je een complete workout aan het doen bent, je focus ligt bij de muziek. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘’drumsticks’’. Deze stokjes zijn gemaakt voor deze les. De sticks worden op elkaar getikt of op de grond voor drummende geluiden en bewegingen. Er zijn 3 onderdelen die deze les maken tot de Drumfitness Utrecht.

Cardio

Continu in beweging tijdens de gehele workout. Op de beat van de muziek maak je oefeningen vanuit de fitness en dans, ritmisch en actieve bewegingen gecombineerd met de drumsticks.

Bewegingsfunctie

Door de drumsticks waarmee je op bepaalde momenten en plekken tikt, verbeter je de bewegingsfunctie van je lichaam. Daarnaast bevat deze les veel bewegingen die je normaal niet zal maken, goed voor soepele en sterke spieren, naast squats is vooral de core gebaat bij de bewegingen van de Drumfitness.

Kracht

Ook voor krachttraining zit er veel intensiteit in, er wordt veel gewerkt vanuit de squat positie waardoor je constante spanning houd op billen en benen. Daarnaast is de buik constant op spanning, intensief op de core. Ook het tikken met de drumsticks op de grond zorgt voor extra spanning op de gehele rug en hamstrings. De sticks wegen weinig maar door de krachtige slagen op de grond of sticks word je hele arm en schouder partij getraind.

Waarom Drumfitness?

Drumfitness is een leuke les voor jong en oud, kinderen vanaf 12 jaar mogen meedoen aan deze les. In een tijdsbestek van 60 minuten train je het hele lichaam en  heb je ook direct je portie cardio gehad. Drumfitness is te vergelijken met lessen als Total Body, Bootybuilding en Kickfun. De kracht en cardio is van deze lessen vergelijkbaar met de Drumfitness. Daarnaast zit er ook een deel in dat meer overeen zal komen met de Yoga en Pilates. De rustigere oefeningen gericht op de core zorgen voor deze overeenkomst.

Nieuw Drumfitness Utrecht

Drumfitness is een nieuwe les in Utrecht en Nederland. De les is 3 jaar geleden overgekomen uit Amerika. In Nederland wordt het nog amper in sportclubs gegeven. Deze les is niet alleen nieuw bij ons op de club, maar ook in heel Nederland.

Drumfitness voor welke doelen?

Drummer worden zal niet zo snel gebeuren met de Drumfitness, daarentegen wel een uitstekende les om mee af te slanken, je conditie te verbeteren en om je figuur zomerproof te krijgen. De focus van spieren liggen op de drie B’s (Buik, Billen, Benen), deze zorgen voor het grootste deel voor je figuur. Door de intensieve training verbeter je de conditie aanzienlijk en verbrand je veel calorieën in een uur. Zoveel voordelen halen uit een groepsles, kom het uitproberen in het nieuwe jaar!

Het groepslesrooster van 2019

Je vindt Drumfitness vanaf 1-1-2019 op het groepslesrooster. Elke vrijdag ochtend om 9:00 zal het de zumba vervangen. De eerste les is dus 4-1-2019, de laatste dag van de schoolvakantie. Zoals eerder genoemd kunnen ook kinderen hieraan meedoen, leuk om bij mee te nemen deze dag. Tevens zal er meer verandering op het rooster te zien zijn. Blijf op de hoogte van het huidige rooster door gratis de app te downloaden in de Play of App store. Via de app kunnen eventuele wijzigingen van die dag direct aan je worden gemeld. Hieronder vind je de link voor het downloaden van deze app.

Kom je meedoen aan onze Drumfitness? Laat ons weten wat je ervan vond!

Leave a Comment